De centerline en het bovenste Dantian, Anne Hering

Bovenste Dantian (Shang Dantian). Deze ligt in het centrum van het hoofd achter het punt tussen onze wenkbrauwen, tussen de energiepunten Yintang en Yuzhen. Het wordt geassocieerd met onze geest (Shen) en bewustzijn.

Anne beoefent sinds 1999 Zhineng Qigong in Nederland. Het grootste gedeelte van haar opleiding heeft ze in China genoten waar ze aan veel trainingen van leraren uit het Huaxia Centrum van dr. Pang Ming heeft deelgenomen. Anne geeft in Duitsland (sinds 2000) en Nederland (2006) leiding aan haar eigen Zhigong instituut. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Ook heeft zij twee Qigong boeken geschreven (Kracht en rust uit het verre Oosten en Zhineng Qigong voor dagelijks gebruik).

Door haar veelvoudige reizen naar China heeft ze een goed inzicht gekregen in het holistische systeem van de Chinese geneeskunde, waar Zhineng Qigong onderdeel van is. Het is haar missie om deze bijzondere bewegingsleer wijd te verspreiden, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van de positieve effecten van Zhineng Qigong. Anne: ‘Zhineng Qigong is niet alleen een bewegingsleer maar omvat het hele leven. De uitgebreide Hunyuan Qi theorie van Zhineng Qigong Science geeft antwoord op veel vragen in het leven waardoor ik Zhineng Qigong veel meer als een lifestyle zie. Het houdt lichaam en geest gezond en maakt mijzelf en vele andere mensen gelukkig!’